Три културна догађаја у оквиру обележавања 650 година од оснивања Крушевца

Три културна догађаја у оквиру обележавања 650 година од оснивања Крушевца

У оквиру обележавања јубилеја – 650 година од оснивања Крушевца, Историјски архив Крушевац организовао је 3 културна догађаја у Белој сали Културног центра Крушевац.

У четвртак 25. јуна, одржан је научни скуп са темом ,,Крушевац од свог оснивања до данас“, на коме су говорили наши поштовани сарадници: Небојша Ђокић, Бојан Петровић, Ђорђе Петровић, Иван Бацић и други.

Другог дана, у петак 26. јуна, у истом простору, отворена је изложба под називом ,,Крушевац трагом Архива“, аутора Бојане Јовац и Браниславе Милошевић, виших архивисткиња. Ова изложба подељена је у 5 важних периода, који прате развој града од његовог оснивања 1371. године до данашњих дана. На њој су издвојене вредне фотографије и архивска документа, од којих се већина први пут излаже у јавности.

Након отварања изложбе, уследило је представљање најновијих издања Историјског архива, а акценат је стављен на часопис ,,Расински анали 17″. Он има традицију дугу 17 година и у њему се налазе радови наших уважених сарадника и колега.

Ови догађаји су само мали допринос наше Установе у обележавању овог важног јубилеја за наш град. Надамо се да ћемо још много година успешно пословати.

Анђела Пуношевац.

Повезане објаве